Om Stall Relander

Stall Relander

Sofie Relander heter jag som driver Stall Relander. Jag är en väldigt positiv och nyfiken tjej som ofta ser möjligheter i det andra ser som omöjligt, det är det som tagit mig så långt vill jag tro. Jag vill alltid veta "går detta?" "Är det omöjligt?" "Kommer jag klara det?". På det viset har jag utbildat flertalet "hopplösa" fall av hästar till svårklass dressyr, sådanna som ingen ville köpa för de knappt rörde på sig.

 

Det är utmaningen som jag älskar, men det jag gillar mest är när man tillsammans med hästen lyckas med utmaningen och sedan kan börja på nästa, att det aldrig tar slut. Det finns altid nya utmaningar.

 

Jag började mina första år som ridskoleryttare, vilket var helt fantastiskt. Jag fick redan i ung ålder rida många olika typer av hästar. Det var på min mammas ridskola jag började, på sidan om drev hon ett Stuteri och ridläger, som sedan fortsatte på den nya gården.

 

När jag var 11 år flyttade vi till en egen gård, Arves i Väröbacka.

Dit tog vi med oss ridlägrena och hela Stuteriet, Stuteri MW. Där fick jag sedan min långa ridutbildning. Jag matadess med riktigt bra ridning för mitt öga, jag fick rida många olika hästar, men alltid unga individer. Efter ett tag fick jag större förtroende av min mamma och jag fick rida mer på alla uppfödningar, jag fick börja hjälpa till att utbilda dem.

 

Det slutade med att jag blev anställd och jobbade som beridare på Stuteri MW i 7 år. Där har jag fått utbilda hästar från inridning upp till svårklass dressyr, om inte hästarna eller ponnyerna blivit sålda tidigare.

Jag utbildade min första rikitga tävlingsponny, Feno-Me från LA till Intermediaire.

 

Red mitt första ponny SM på honom 2008 för att några år senare rida YR SM på honom. Som sag, att vara nyfiken har hjälpt mig långt, jag undrade om det gick att rida YR SM på en ponny och det gjorde det.

 

Barcelona MW är en annan häst som jag nått stora framgångar med. Henne fick jag börja utbilda från det att hon var tre år, visade henne på treårstest.

I skrivande stund har vi vunnit SM Guld i Lag, tävlat på Friends arena i Dressage Power Future Stars, ridit final i Elmia Dressyrringens Intermediaire I kür kupp, vunnit Dressyrringens MSV B Final. Kvalade att rida GP.

 

Liari MW f:2006 är även det en häst jag fått lov att rida på länge, ända sedan han var tre år. Han kvalade in till Dressyrringens MSV B cup och Dressyrringens Intermediaire I Kür i Elmia på över 70%. Nu arbetar vi mot att tävla GP.

 

Wacos Rache MW utbildade jag från att han var 4-5 år gammal. Vi hann starta upp till MSV B dressyr på över 71% med vinst i Elit Dressyr. Han vann Agria Ungponny Dressyr (SM) på över 80% i B- Finalen, han låg 2a inför A finalen men eftersom Geld MW som jag också red låg 1a fick WR gå B finalen. Han visades senare på bruksprovet där han blev godkänd på sina fina tävlingsmeriter.

Nu har han gått flera SM med systrarna Rubin-Eriksdotter där det tagits medaljer, han har även gått EM med yngsta systern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klicka på ikonen så kommer du direkt till min Instagram, där kan du följa allt spännande som händer på gården.

 

 

 

 

© 2018 STALL RELANDER ALL RIGHTS RESERVED